Dorpscorrespondenten

Wietse en Betty – Tzummarum, Firdgum e.o.

Stichting Dorpsarchief Tzummarum bezit een grote verzameling informatie over de historie van Tzummarum en omgeving. Een streek middenin het Friese terpengebied. Op hun website verzamelen de verenigingsleden prachtige beelden en verhalen. Informatie die direct te maken heeft met de terpen in het gebied, zoals die in Firdgum, stelt de stichting ook voor terpenenwierdenland.nl beschikbaar. Prachtig!

 

 


Nynke van der Laan

Nynke – Godlinze

Dorpscorrespondent voor Godlinze met eigen foto’s, verhalen en weetjes. Heeft een Groningse vader en een Friese moeder en is geboren en getogen in Godlinze. Bezoekt regelmatig haar moeder die inmiddels al 40 jaar in Godlinze woont. Houdt naast schrijven en fotograferen van wandelen in de natuur, lezen en musea bezoeken.

 

 

 

 

 


 

adriaanAdriaan – Drachten

Beheerder van www.wierdenenterpen.nl. Is zich als ‘import-noorderling’ een aantal jaren geleden gaan interesseren voor wierden en terpen. Lid geworden van de Terpenvereniging, diverse boeken over terpen, wierden en hun archeologie aangeschaft en gelezen, een HOVO-cursus gevolgd over het onderwerp en fervent fotograaf van terpen en wierden.

 

 


 

Ook (dorps)correspondent worden? Dat kan!

Weet u het nodige over de geschiedenis van een terp- of wierdedorp? Bent u een enthousiaste (amateur)fotograaf van het terpen- of wierdenlandschap? Kent u dorpsverhalen? Bent u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en activiteiten in uw dorp? Of simpelweg geïnteresseerd in terpen of wierden? Dan is Terpen- en wierdenland op zoek naar u. Als dorpscorrespondent levert u, gewoon vanuit huis en zo vaak u wilt, tekst en/of beeld aan voor de website, waarmee het verhaal van uw dorp in ontwikkeling blijft en actueel is. Ook vermelden we u – als u dit wilt natuurlijk – als dorpscorrespondent op deze pagina. Bewoners van de dorpen die meedoen aan het project worden in het bijzonder uitgenodigd om als dorpscorrespondent bij te dragen aan de website. Maar verhalen, foto’s of filmpjes van andere terp- en wierdedorpen zijn ook van harte welkom. Interesse? Stuur een mailtje naar de redactie. Ook eenmalige bijdragen kunt u mailen.

Samen maken we het verhaal zo compleet mogelijk.