Nieuwe expositie in museum Wierdenland Ezinge

Museum Wierdenland organiseert jaarlijks tentoonstellingen passend bij de verhalen over het landschap en de cultuur van terpen en wierden in het noordelijk waddenkustgebied. Zo toonde het museum vorig jaar onbekende werken uit particulier bezit van vooroorlogse leden van De Ploeg in een expositie met de titel ‘Licht wordt Kleur. De Ploeg in Wierdenland’ (18 april – 15 november 2015).

Van 24 januari tot 27 maart is er een nieuwe expositie te zien in museum Wierdenland: ‘Een Kunstenaarsfamilie, verbonden met Middag-Humsterland en de Groninger kunstkring De Ploeg’. De expositie vertelt het verhaal van kunstenaarsfamilie Braaksma, dat in 1963 begon met beeldend kunstenares Turi Braaksma. De families wortelen in Middag-Humsterland en tellen kunstenaars van allerlei disciplines: beeldende kunst, theater, knipkunst, muziek, zang, dans. Op de expositie zijn dan ook prachtige schilderijen, drukwerken, knipkunstwerken en stempels te zien.

Rondom de expositie worden interessante workshops, lezingen en concerten georganiseerd voor jong en oud. Kijk voor actuele informatie op Museum Wierdenland.