Woldendorp krijgt een nieuw dorpsplein

Het hart van het dorp Woldendorp wordt vernieuwd. Op de voormalige wierde van Woldendorp, waar eens de gereformeerde kerk stond, wordt een multifunctioneel plein aangelegd. Wethouder Jan Menninga van Delfzijl geeft woensdag het startsein voor de werkzaamheden.

Op het nieuwe dorpsplein staan ontmoeten, bewegen, spelen en recreëren centraal. Het plein krijgt een beweegroute voor ouderen en speelmogelijkheden voor kinderen, en wordt ook geschikt gemaakt voor markten en feesten.

Het plein krijgt veel groen en verschillende objecten, zoals een stalen zit-element in de vorm van een kerktorenspits en een basketbalpaal.

Idee dorpsbewoners
Het ‘Nieuwe Hart van Woldendorp’ is een idee van inwoners van het dorp. De dorpsbewoners nemen in de toekomst ook het beheer van het plein voor hun rekening.

Dorpsfeest na afronding werkzaamheden
Aan de start van de werkzaamheden is twee jaar voorbereiding, met plannen maken en fondsen werven, voorafgegaan. Het dorpsplein wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Groningen, het Oranje Fonds, het VSBFonds, de NAM, het SNS Fonds en de gemeente Delfzijl.

De werkzaamheden worden naar verwachting in mei afgerond. Hierop volgt een dorpsfeest.

Foto: Ontwerpstation Loppersum