Expositie ‘Weelderige Wierde

29/04/2017 t/m 01/10/2017

Van 29 april tot en met 1 oktober 2017 presenteert Museum Wierdenland de expositie ‘Weelderige Wierde’ met schilderijen van kunstenaar Matthijs Röling.

Gedurende de tentoonstellingsperiode organiseert het museum activiteiten voor zowel volwassenen als kinderen. Bij de tentoonstelling verschijnt een catalogus die mede mogelijk is gemaakt door crowdfunding.

Matthijs Röling geldt als boegbeeld van de hedendaagse figuratieve Nederlandse schilderkunst. De kunstenaar woont op enkele minuten lopen van het museum, op de wierde van Ezinge. Zijn immense en lommerrijke tuin is als micronatuurgebied een waar paradijs voor allerlei vogels en andere dieren. Röling heeft zijn weelderige tuin vaak geschilderd. De expositie ‘Weelderige Wierde’ toont zowel een groot aantal van de tuinschilderijen die hij in Ezinge maakte, als enkele schilderijen die hij van andere tuinen maakte. Veel van de werken zijn voor het eerst in het openbaar te zien.

De kunstenaar Röling hecht grote waarde aan rust en vrijheid, die hij vindt in het hoge noorden van Groningen. In de tuinschilderijen van de kunstenaar gaan zijn liefde voor de natuur en voor schilderen hand in hand.

Rondom ‘Weelderige Wierde’ zijn diverse activiteiten georganiseerd:

21 mei : Schilderworkshop o.l.v. Anja Lofvers. Schilderen met natuurlijk materiaal uit de tuin. Ter inspiratie begint de workshop met een kijkje bij de schilderijen.

14 juli en 5 augustus: Busexcursie naar het Nijsinghhuis (waar Röling wandschilderingen maakte) en museum de Buitenplaats in Eelde.

10 september: Lezing door Romke van de Kaa, schrijver van vele boeken over tuinieren.

 

Voor actuele en meer gedetailleerde informatie: www.wierdenland.nl Opgave voor activiteiten: boekingen@wierdenland.nl

Van Swinderenweg 10 9891 AD Ezinge (0594) 621 524