Meedoen

Bent u enthousiast geworden? Doe dan mee met Terpen- en wierdenland, een verhaal in ontwikkeling! Dat kan op verschillende manieren.

Mensen - Werk - Kantoor1 - small

Helpen met het onderzoek

Om het verhaal van terpen- en wierdenland boven water te krijgen doen wetenschappers van de Rijksuniversiteit Groningen landschappelijk en archeologisch onderzoek. U kunt daarbij helpen, graag zelfs. Ook wanneer u niet in een werkgroep zit. Dus lijkt het u interessant om – soms letterlijk – te graven in de geschiedenis van uw dorp of omgeving? Neem dan contact op.

Werkgroep in uw dorp

Doet uw dorp mee aan het project, dan kunt u meedenken en -helpen bij herstel van karakteristieke elementen in uw dorp. Maar ook bij het uitdragen en aantrekkelijk maken van het verhaal van uw terp of wierde. Bij beide vormen de onderzoeksresultaten (het verhaal) de basis. Interesse? Neem dan contact op met Landschapsbeheer Groningen of Friesland.

Help de digitale dorpsatlas vullen

Kent u historische verhalen of heeft u oude foto’s van uw dorp? Deze kunt u (laten) plaatsen op digitale dorpsatlas, neem daarvoor contact met ons op.

Word dorpscorrespondent

Bent u geïnteresseerd of weet u veel over de geschiedenis van uw terp- of wierdedorp? Bent u een enthousiaste (amateur)fotograaf van het terpen- of wierdenlandschap? Kent u dorpsverhalen? Of bent u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en activiteiten in uw dorp? Terpen- en wierdenland, een verhaal in ontwikkeling is op zoek naar dorpscorrespondenten die zitting willen nemen in de redactie van de website. Als dorpscorrespondent levert u, gewoon vanuit huis en zo vaak u wilt, tekst en/of beeld aan voor de website, waarmee het verhaal van uw dorp in ontwikkeling blijft en actueel is! Ook vermelden we u – als u dit wilt natuurlijk – als dorpscorrespondent op de website.

Bewoners van de dorpen die meedoen aan het project, worden in het bijzonder uitgenodigd om als dorpscorrespondent bij te dragen aan de website. Maar verhalen, foto’s of filmpjes van andere terp- en wierdedorpen zijn ook welkom als de terp of wierde hierin een rol speelt. Interesse? Stuur een mailtje naar de redactie. Ook eenmalige bijdragen kunt u mailen. Alvast bedankt!

Kijk welke dorpscorrespondenten er al zijn >